Om u te mogen ontvangen in de anderhalvemetermaatschappij, moeten we voldoen aan een aantal maatregelen. Op deze pagina vindt u informatie over onze aanpassingen, beginnend met een korte samenvatting.

 • U dient zelf afstand te houden binnen de Escape Room.
 • Minder groepen per dag
 • Betaling liefst vooraf via iDeal/overschrijving/Bancontact
 • Toiletten enkel open voor (hoge) nood
 • Verantwoordelijkheid voor boeker
Moeten we afstand houden?

Zijn jullie een gezin en komen jullie uit hetzelfde huishouden? Dan hoeven jullie geen afstand te houden.

Komen jullie uit verschillende huishoudens? Dan moeten jullie 1,5 meter afstand houden, ook in de Escape Rooms. Jullie zijn hier zelf verantwoordelijk voor, net zoals bij een feestje thuis, in het zwembad of in de stad.

Waarom minder groepen per dag?

Tussen groepen door zullen alle oppervlakken gedesinfecteerd moeten worden. Dit kost natuurlijk veel meer tijd dan normaal, waardoor er minder groepen per dag het spel kunnen spelen. Daarnaast zullen we bij gebruik van het toilet de volledige toiletgroep moeten poetsen. Ook is het van belang dat de kamers goed geventileerd worden en dit kost ook tijd.

Waarom willen jullie dat we vooraf betalen?

Aangezien we maar een beperkt aantal groepen kunnen toelaten en daardoor (misschien) groepen moeten afwijzen, willen we het aantal “no-shows” zoveel mogelijk beperken. De ervaring leert dat wanneer er al betaald is, gasten er niet voor kiezen om plotseling te annuleren. Daarnaast willen we onnodige contactmomenten met besmettingshaarden, zoals een pinautomaat, voorkomen.

Is het dragen van handschoenen verplicht?

Het is voor ons onmogelijk om altijd alles te desinfecteren. We maken alle oppervlakken goed schoon, zorgen ervoor dat de sloten goed gedesinfecteerd worden en dat andere raakvlakken, zoals stoelleuningen en deurklinken schoon zijn. In een Escape Room zijn daarnaast nog veel kleine/losse objecten aanwezig, die we niet allemaal kunnen desinfecteren. Handschoenen zijn niet verplicht, maar zijn wel beschikbaar indien jullie er mee willen spelen.

Waarom zijn de toiletten enkel open bij (hoge) nood?

De richtlijnen geven aan dat een toilet direct na gebruik moet worden gedesinfecteerd. Vanwege de grotere kans op besmettingen, houden we de toiletgroep het liefst gesloten. Mocht er iemand toch gebruik moeten maken van het toilet vanwege (hoge) nood, dan is dat mogelijk.

Verantwoordelijkheid van/voor de boeker.

Het laatste punt vinden we het belangrijkste: de verantwoordelijkheid van jou als boeker.

Wat bedoelen we hiermee?

  • Is er iemand die klachten heeft in jullie gezin? Blijf dan thuis! 
  • Annuleer uiterlijk 48 uur van tevoren om kosten te voorkomen en anderen een kans te geven te komen spelen.
  • Houd 1,5 meter afstand. Onze medewerkers zullen bescherming dragen, maar ook dan geldt de 1,5 meter eis. Geef elkaar de ruimte!
  • Kom op tijd. Zeker nu moeten we een strak tijdschema hanteren om te voorkomen dat verschillende groepen op hetzelfde moment gebruik moeten maken van bijvoorbeeld onze wachtruimte. Wanneer jullie te laat zijn, kan dit betekenen dat de Escape Room niet meer door kan gaan. Tip: print de plattegrond uit en let op de bewegwijzering ter plaatse.

Escape Room Kerkrade

Heyendallaan 64
6464 EP Kerkrade
Hoeve Zuid - Abdij Rolduc
(+31) 045 209 2007

© 2015 - 2020