Abdij Rolduc

Abdij Rolduc

Voor de meeste arrangementen werken we samen met Abdij Rolduc.
Abdij Rolduc in Kerkrade behoort tot de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland. Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van ons land.

De abdij heeft een rijke geschiedenis van meer dan 900 jaar oud. Momenteel wordt het monumentale complex multifunctioneel gebruikt. In Abdij Rolduc zijn gevestigd:
- Hotel en Conferentieoord Rolduc
- Kloosterbrasserie de Kanunnik
- Particuliere woningen
- Kantoor- en praktijkruimtes
- Diverse onderwijsinstellingen en kennisinstituten

Meer weten?

Brouwgilde Abdij Rolduc Anno 2013

Brouwgilde Abdij Rolduc Anno 2013

Ons Plato-arrangement bieden we aan in samenwerking met de brouwers van het Brouwgilde Abdij Rolduc Anno 2013. Zij gebruiken enkele ruimtes van de Abdij om daar heerlijke biertjes te brouwen.

Door traditionele brouwtechnieken te combineren met moderne, zelf samengestelde, recepturen worden er bijzondere bieren gebrouwen. De bieren worden binnen de kloostermuren van Rolduc gebrouwen waar tot in de 17e eeuw daadwerkelijk een brouwerij gevestigd was.

De brouwers zoeken graag de samenwerking met Rolduc op om tot mooie en smaakvolle resultaten te komen. Zo hebben de ‘Blonde Non” en de “Broenge Pater” het levenslicht gezien. Ook worden er in kleine oplage seizoensbieren gebrouwen zoals de “Rolducker Zwaere” en de “Rolducker Vlierefluiter”, die in Kloosterbrasserie De Kannunik geschonken worden.

Meer weten?