Veelgestelde Vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u toch een vraag gevonden die hier niet beantwoord wordt? Stuur ons dan een mailtje en we beantwoorden hem voor u!

Wat kost het?

Voor onze tarieven kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Kunnen we bij jullie ook iets eten of drinken?

In de Escape Room kunt u niets eten of drinken. Ervoor of erna kan dat natuurlijk wel! Kijk voor onze arrangementen op onze arrangementenpagina. Voor deze arrangementen werken we samen met Abdij Rolduc & Kloosterbrasserie De Kanunnik.

Wij zijn met meer dan X personen. Is het mogelijk om het spel bij jullie te spelen?

Onze Escape Rooms hebben een capaciteit van respectievelijk drie tot acht (3-8) en acht tot zeventien (8-17) personen. In totaal kunnen er dus maximaal vijfentwintig personen per uur het spel spelen.

Bent u met meer dan 25 personen? Niet getreurd! Boek bijvoorbeeld een rondleiding door de Abdij voor de wachtende groep. Kijk voor onze andere arrangementen op onze arrangementenpagina.
Bij groepen groter dan 25 personen worden de Escape Rooms na elkaar gebruikt. Houdt dan ook rekening met minimaal 30 minuten tussen de groepen, zodat we de ruimtes opnieuw klaar kunnen zetten voor u.

Hoe lang duurt het spelen van het spel?

U krijgt 60 minuten de tijd om het spel op te lossen. Uiteraard is het mogelijk dat u in een kortere tijd de Escape Room kraakt. Daarnaast vragen we u om 15 minuten voor aanvang van de gereserveerde tijd aanwezig te zijn, zodat we u nog een korte uitleg kunnen geven. Deze uitleg is niet optioneel. Indien u te laat bent, kan ervoor gekozen worden om uw speeltijd in te korten, zodat groepen na u geen vertraging oplopen. Ook ontvangt u geen restitutie bij inkorting van de speeltijd.

Wij willen tegen elkaar spelen/battlen. Kan dat bij jullie?

Helaas: Onze Escape Rooms zijn gebaseerd op samenwerking en zijn niet identiek aan elkaar. Het zou dan ook een ongelijke strijd worden. Toch zijn de Escape Rooms erg leuk om te spelen, ook met een grote groep! Ervaar zelf hoe het is en reserveer!

Gaan we echt met z'n allen in een ruimte? (Pater Aegidius)

Ja, u gaat met 9-16 personen in één ruimte. Die ruimte is onderverdeeld in 2 subruimtes om de chaos te beperken en het speelplezier cq de teambuilding te waarborgen. Je kunt elkaar zien, je kunt elkaar horen en je kunt dingen doorgeven, maar je komt fysiek niet bij elkaar. Het is uiteindelijk wel de bedoeling om weer samen te komen en ook samen naar het eindspel te gaan.
Heeft u moeite om het zich voor te stellen? Kom het gewoon een keer ervaren en reserveer!

Wanneer zijn jullie open?

We zijn in ieder geval in het weekend geopend. Omdat ons team bestaat uit twee studenten met een uit de hand gelopen hobby, zijn we niet altijd geopend. Op vrijdag, zaterdag en zondag kunt u tussen 10:00 en 23:00 uur bij ons terecht (op basis van beschikbaarheid).
U kunt ons natuurlijk altijd een mailtje sturen met een verzoekdatum, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Vanaf september 2017 tot nader bericht zijn we op maandag tot en met donderdag pas vanaf 19:30 uur geopend en enkel vanaf 10 personen (op basis van beschikbaarheid). Op vrijdagen zijn we vanaf september in principe open tussen 18:30 en 23:00 uur. Waarom? Omdat we in de afsluitende fase van onze studie zitten, zijn we overdag niet beschikbaar.

Ik ben slecht ter been/Ik ben door mijn rug gegaan/Ik heb een gebroken arm/been/etc. Kan ik gewoon meespelen?

Natuurlijk kan dat! Zolang niet iedereen ergens last van heeft, is dat geen probleem. Er staan voldoende stoelen in de ruimtes, zodat u niet het hele uur hoeft te staan. Daarnaast is er nog voldoende zittend op te lossen en is er altijd behoefte aan meedenkers!

Ik heb Claustrofobie. Kan ik gewoon meespelen?

Onze Escape Rooms zijn ruim opgezet en beschikken allemaal over daglicht. In de avonduren speelt u het spel bij schemerlicht. Naast de deur hangt ook altijd een noodsleutel, dus wanneer u naar buiten wilt, kan dat direct.
Volgens eerdere spelers met claustrofobie heb je in het begin vooral last van het idee om opgesloten te worden. Na enkele minuten ga je helemaal op in het spel en vergeet je als het ware je angst. Wilt u ervaren hoe het is om een Escape Room te spelen? Reserveer dan een plekje!

We zijn met het maximale aantal spelers. Is het dan nog wel leuk?

Zeker weten! Onze ruimtes worden uitgebreid getest op spelbeleving, speelruimte en inhoud en dat doen we met verschillende groepsgroottes. Daarna bepalen we het minimale en maximale aantal spelers per ruimte. Iedereen die mee wil doen, kán ook meedoen, zelfs met het maximum aantal spelers.
Voor Teambuilding is het zelfs leuker om met een grote groep te spelen! Wie neemt de leiding? Wie is er communicatiefvaardig? Wie zorgt ervoor om een ontspoorde groep, weer terug op de rails te krijgen? Ervaar het en reserveer!

Waar zitten jullie?

De Escape Rooms bevinden zich op de zolders van Abdij Rolduc, tegen de grens met Duitsland. Ons adres is Heyendallaan 64, 6464EP te Kerkrade. U gaat het complex binnen bij Hoeve Zuid, de grote groene poort met de 5. Vervolgens vindt u ons op de 2e verdieping.
Let op: Sommige Navigatiesystemen sturen u over een bospaadje naar de Heyendallaan. Volg in geen geval de route over de Kloosterlindenweg! In een dergelijke situatie voert u als bestemming de Roderlandbaan in en volgt u de borden van Rolduc.

Vanaf welke leeftijd is het spel te spelen?

Vanwege de moeilijkheid, de benodigde kennis en het waarborgen van het spelplezier, hanteren we de volgende leeftijdsvereisten:
Vanaf 14 jaar is het mogelijk om de Escape Room zelfstandig te spelen.
Tussen de 12 en 14 jaar is het mogelijk om de Escape Room te spelen onder begeleiding van 1 volwassene per 4 kinderen.
Onder de 12 jaar zijn kinderen welkom wanneer ze meespelen met de ouders. Het is niet mogelijk om als kinderfeestje met deze leeftijdscategorie de Escape Room te bezoeken.
Houdt er rekening mee dat schade veroorzaakt door uw kinderen, cq onder uw naam spelende kinderen, wordt verhaald op u als hoofdboeker. Wij steken veel tijd en energie in het creëren, beheren en vernieuwen van de Escape Rooms. Dit gaat niet altijd goed samen met het enthousiasme en de onbehouwenheid van kinderen.

Het lukt niet om te reserveren. Hoe kan dat?

Op onze reserveringspagina (Bookify) kunt u maximaal 14 dagen vooruit reserveren. Wanneer u een datum aanklikt, die nog niet beschikbaar is, zult u daar witte vlakken zien, met eventueel kruisjes er in. Neem dan contact met ons op om te reserveren.
Staat er een groen blokje? Dan kunt u zelf reserveren. Staat er een rood blokje? Dan is dit tijdstip helaas al bezet!

Hoe kunnen we betalen?

We vragen u om de reservering van tevoren te betalen. Dan kan middels iDeal, een overschrijving of met Bitcoins. Zorg er in ieder geval altijd voor, dat de reservering van tevoren betaald is. Zonder betaling kunnen we u niet toe laten tot de Escape Room.

Neem voor vragen even contact met ons op via de contactpagina.

Kunnen we ook a la carte eten?

Groepen tot en met 8 personen kunnen a la carte eten in Kloosterbrasserie De Kanunnik (Op basis van beschikbaarheid).
Groepen groter dan 8 personen kunnen helaas niet a la carte eten.

Neem voor vragen even contact met ons op via de contactpagina.

Waar vind ik de foto die gemaakt wordt?

Hebben jullie nog tips en tricks?

Kijk op deze pagina voor de Do's & Dont's.

Wanneer moeten jullie precies weten met hoeveel personen we spelen?

Geef het definitieve aantal spelers 3 dagen van tevoren door. Dan zijn we op de hoogte en krijgt u eventueel nog geld terug.

Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

Reserveer zo snel mogelijk. Zodra u een datum en tijd heeft en weet of u 1 of 2 ruimtes nodig heeft, mail ons dan. Hoe korter op de datum, hoe kleiner de kans wordt dat uw gewenste tijdstip nog vrij is.
We raden u dan ook aan om minimaal 1 tot 2 weken van tevoren te reserveren om verzekerd te zijn van een plekje. Voor grote groepen is het aan te raden om minimaal 1 maand van tevoren te reserveren.

Hebben jullie ook een cadeaubon?

Jazeker, die hebben we! Stuur ons even een mailtje en vraag ernaar. We hebben zowel digitale als hardcopy cadeaubonnen.
Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 23:00 uur.
E-mail    |    Telefoon: 06 10 46 48 70
Heyendallaan 64, 6464 EP Kerkrade
(In de Hoeve van Abdij Rolduc)

Home | Escape Rooms | Reserveren | Tarieven | Contact | Arrangementen | Partners